tuin

Inspiratie en tips voor een moderne tuin

Een moderne tuin is vaak uitgerust met strakke lijnen en patronen die geordend zijn. Vaak zie je minimalistisch gebruik van voorwerpen. Je zult geen planten of meubels tegenkomen die opvallend zijn. De indeling van een moderne tuin is in complete harmonie met de woning en de omgeving. Er wordt in een moderne tuin het vaakst gekozen voor duurzame materialen die onderhoudsvrij zijn. Lees snel verder als jij wilt weten hoe je een moderne tuin moet creëren.

Plan je tuin

Als begin maak je een tuinplan. Teken een plattegrond uit van je tuin en schets de patronen en de lijnen uit. Ondertussen kun je bedenken waar je de zithoek wilt hebben staan. Kijk naar je tuin en beslis dan welke materialen en voorwerpen het best bij jouw moderne tuin passen. Wanneer je een vijver wilt aanleggen zorg er dan voor dat je weet of dit in je tuin past. Je kunt foto’s opzoeken van voorbeeldtuinen. Op die manier krijg je inspiratie voor het creëren van mooie combinaties en je kunt natuurlijk ook altijd alleen de elementen pakken die je aanstaan.

Maak gebruik van diverse natuurlijke materialen

In een moderne tuin mag alles en dit maakt een moderne tuin misschien juist wel het leukst. Je kunt gebruikmaken van materialen die in een andere tuin misschien zouden misstaan. Kies voor kiezelstenen of misschien zelfs boomstammen die je langs het pad legt en zo je pad vormen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor kunstgras, lekker onderhoudsvrij, of kies voor grote rotsige stenen. Durf gewaagde combinaties te maken en je moderne tuin is echt absoluut uniek!

Ga voor groot

In een moderne tuin staan grote tegels altijd goed. De tegels geven je tuin een moderne uitstraling en je kunt deze grote tegels combineren met planten. Kies voor een kleur die rust en orde in je moderne tuin brengt. Bijvoorbeeld grijs of antraciet. Of combineer tegels en grind. Strooi het grind uit en leg tegels in het grind. Op die manier worden de rechte lijnen in je tuin extra benadrukt.

Kunstgras

Highlight de strakke lijnen van je tuin met kunstgras. Dit kan ook met natuurlijk gras alleen ligt hier het nadeel dat je het continu bij moet houden zodat de strakke lijnen blijven. Bij gebruik van kunstgras heb je dit probleem niet doordat het onderhoudsvrij is.

Verdeel je tuin

Je ziet vaak een verdeling van zones in een moderne tuin. Zo heb je bijvoorbeeld een terras dat is uitgerust met grote tegels en bloemen en/of planten, een stuk waar bloemen pronkend te zien zijn, een gedeelte met gras, en een zitgedeelte waar iedereen vertoeft.

grasveld

Grasveld van echt gras

Houten vlonders

Tuurlijk je kunt kiezen voor een terras met de traditionele tegels. Maar je kunt ook iets extra’s aan je tuin toevoegen met houten vlonders. Combineer de houten vlonders door gebruik te maken van grote tegels, bijvoorbeeld door het aanleggen van een pad. De houten vlonders zorgen voor een contrast, maar toch blijft je tuin die strakke uitstraling houden.

Vijver

In iedere tuin is een vijver prachtig, maar dit geldt zeker voor een moderne tuin. Gebruik hier de klassieke vijver. Deze heeft rondingen en de vormen zijn natuurlijk. Je kunt ook een contrast scheppen door uit de band te springen met een minder strakke vijver.

Licht

Het is altijd fijn om licht in je tuin te hebben. Het beste licht om toe te voegen aan je moderne tuin is led-verlichting. Breng subtiele licht bronnen aan door bijvoorbeeld voor aluminium ledverlichting op de grond te gaan. Als deze lampen lopen op zonne-energie past dit helemaal bij het duurzame concept van een moderne tuin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.