plant en pot

Geef je tuin een boost met een klein budget

Tuinieren is waarschijnlijk een van de meest populaire hobby’s waar miljoenen mensen over heel de wereld van genieten. Je kunt het vrij eenvoudig houden door een paar gemakkelijk te onderhouden potten te hebben, of door een klein perceel te houden waar je je eigen groente kunt kweken. Daarnaast zou je kunnen overwegen om die ene stijlvolle tuin te creëren waar je altijd al van gedroomd hebt.

Als je in de richting van de laatste categorie toe neigt, dan kan het een vrij duur tijdverdrijf worden. De kosten van planten, gereedschap en tuinmeubelen kunnen al snel oplopen en als je iemand nodig hebt die je moet voorzien van expertise op het gebied van tuinarchitectuur, dan lopen de kosten helemaal hoog op. Hier zijn een paar tips om te voorkomen dat je budget uit de hand loopt.

Gratis online inspiratie opdoen

Je hoeft niet te betalen voor een dure ontwerper om je te helpen de tuin van je dromen te realiseren – neem gewoon een kijkje op het internet en je krijgt vast een paar ideeën voor jezelf. Zelfs als je niets weet over tuinieren, zijn er veel gespecialiseerde tuiniersites die veel tips & tricks geven over hoe je je tuin kunt transformeren en geven ze nuttig advies over de beste soorten bloemen en planten voor je specifieke tuin.
plant in potten

Pinterest is een fantastische inspiratiebron voor allerlei huis- en tuin verbeteringsprojecten – sommige ideeën zijn zo eenvoudig dat je jezelf afvraagt waarom je er nog nooit over hebt nagedacht!

Maak een tuinplan

Als je een paar ideeën hebt onderzocht, moet je plannen maken hoe je ze in je eigen tuin kunt toepassen. Het is heel gemakkelijk om het ontwerpelement over te slaan en gewoon in het diepe te springen, maar als je een nauwkeurig plan hebt, kun je de fouten tot een minimum beperken, wat anders duur zou kunnen uitvallen.

Door een ontwerptool te gebruiken voordat je aan de slag gaat, kun je het potentieel van je tuin zien en kun je ook een aantal veranderingen doorvoeren voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat! Er zijn een aantal online planners die gratis te gebruiken zijn.

Krijg het juiste gereedschap voor de klus

Als je van plan bent om het grootste deel van het werk zelf te doen om de kosten laag te houden, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je over de juiste hulpmiddelen beschikt. Als je relatief nieuw bent in het tuinieren, is het onwaarschijnlijk dat je een breed scala aan gereedschap in je schuur hebt. En hoewel je misschien in de verleiding komt om naar je plaatselijke bouwmarkt te gaan en alles te kopen wat je nodig hebt, zorg er dan in ieder geval voor dat je je budget niet verknoeit met apparatuur voordat je zelfs maar aan planten en accessoires denkt.

Je hoeft niet alles te kopen wat gloednieuw is – kijk maar eens op Marktplaats, Facebook of andere lokale verkoopsites om te zien welke andere tuiniers in de buurt spullen verkopen. Als je wel iets nieuws wilt kopen, vergeet dan niet een kijkje te nemen bij de plaatselijke supermarkten. Ze hebben vaak een seizoensgebonden aanbod tegen betaalbare prijzen, dus het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.