voordelen grote tuin

De voordelen van een ruime tuin!

We vinden het allemaal fijn om buiten te zijn. Vooral in de lente en in de zomer willen we in de tuin van het zonnetje kunnen genieten. Groot gelijk natuurlijk. En als jij een van de gelukkige bezitters bent van een ruime tuin dan moet je daar het maximale uithalen. Een ruime tuin is namelijk niet iedereen gegund en het zou zonde zijn wanneer de potentie van jouw tuin niet volledig benut wordt!

Inspiratie voor de inrichting van jouw ruime tuin

Je tuin inrichten kan best lastig zijn. Vooral wanneer je ook nog eens een grote tuin hebt. Kijk daarom goed om je heen. Hoe pakken anderen dit aan? Wat vind ik mooi? Wil ik graag een groot gazon waarop de kinderen kunnen voetballen? Of ga voor een zwembad of zwemvijver met een aangrenzend barretje. Een terras met buitenkeuken behoort ook tot de luxueuze, sfeervolle opties. En wat is er leuker dan in deze buitenkeuken je eigen gekweekte groenten uit de moestuin te grillen? Misschien vind je het wel leuk om dieren te houden wanneer je echt de ruimte hebt! Kortom: meer dan genoeg opties om jouw ruime tuin in te delen.

inspiratie ruime tuin

De voordelen en kanttekeningen van een ruime tuin

Een kleine kanttekening: het onderhoud

Wat je het beste met jouw tuin kunt doen kan ik je niet vertellen. Dit is afhankelijk van eigen smaak, wensen en budget. Daarnaast moet je rekening houden met het onderhoud. Neem je een groot natuurlijk gazon? Houdt er dan rekening mee dat je dit in de zomer 2 a 3 keer per maand moet maaien. Een terras dient ook onkruidvrij te worden gehouden en een moestuin zal regelmatig geschoffeld moeten worden. De PH waarden van je zwembad houden zichzelf ook niet op peil. Een ruime tuin is dus fantastisch, maar brengt wel het nodige onderhoud met zich mee. Goed om te beseffen wanneer je je tuin gaat ontwerpen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.