Wonen in landelijke omgeving

Wonen in een landelijke omgeving

Voor veel mensen is het de droom van hun leven, anderen moeten er niet aan denken: wonen in een landelijke omgeving. Lees hier meer over de voordelen van landelijk wonen.

Rust en ruimte

Wat een enorme aantrekkingskracht heeft, is de rust en ruimte die je op het platteland vindt. Sommige mensen zien zichzelf wonen op een verbouwde boerderij, met rondom veel ruimte en buren op flinke afstand. Weg van alle stadse drukte en hectiek, dat is wat hen ook erg aanspreekt. Daar kom je nog eens tot rust, hoor je niet altijd geluid om je heen. Zij zien het wonen in een landelijke omgeving helemaal zitten.

Afgelegen wonen

Afgelegen wonen betekent veel rust en ruimte

Afgelegen wonen

Waar niet iedereen aan denkt tijdens het dromen, is dat wonen in een landelijke omgeving ook nadelen heeft. Afgelegen wonen betekent bijvoorbeeld ook verder van de stad, verder van vertier en in veel gevallen ook verder van vrienden en familie. Je moet jezelf dus afvragen of het voor jou geen probleem is om voor alles de auto te pakken en wat meer afstanden af te leggen. De buurtsuper zit misschien in de toekomst 15 kilometer en drie dorpen verderop, in plaats van om de hoek. Voor kleding en andere inkopen zal je echt naar de stad moeten. Als je dat allemaal geen nadeel vindt, dan is wonen in een landelijke omgeving mogelijk ook iets voor jou.

Nu of later

Zet eens voor jezelf op een rij waarom jij wonen in een landelijke omgeving zo ziet zitten. Wat zijn volgens jou allemaal voordelen? Zijn er ook nadelen? Misschien kun je ’t er ook eens over hebben met mensen in je omgeving of met mensen die eerder landelijker zijn gaan wonen. Er bestaat een kans dat je besluit toch maar op je huidige stek te blijven wonen als je hun reacties hoort. Maar het kan ook anders lopen. Misschien wacht je niet tot je wat ouder bent maar ga je binnenkort al zoeken naar jouw droomhuis, om te kunnen wonen in een landelijke omgeving.

Leave a Reply

Your email address will not be published.