Hout

Welk soort woonkamer vloer kies ik

Een vloer voor de woonkamer is voor elke smaak en elk budget te vinden. Van zacht tapijt tot strakke tegels en van laminaat tot hout en tegenwoordig zelfs gietvloeren. Maar voor welke vloer ga jij? Wat zijn je wensen en moet je eventueel rekening houden met allergieën van jou of een van je familieleden. In dit artikel worden de diverse mogelijkheden uitgelegd.

Tegels

Als je aan woonkamer vloertegels denkt, denk je misschien, die leg je toch in de badkamer of keuken? Maar vloertegels zijn zeker ook geschikt voor de woonkamer. Ze zijn makkelijk schoon te houden en dier en kind proof. Tegels voor in de woonkamer heb je in diverse soorten, kleuren en maten. Het enige nadeel van een tegelvloer is dat deze niet verhuisbaar is.

Linoleum & vinyl

Linoleum & vinyl zijn beide goedkoop, gemakkelijk te onderhouden en duurzaam. Ze werken ook nog een geluiddempend, een groot voordeel bij het wonen in een appartement of flat. Het nadeel van linoleum is dat het verlijmd wordt en dus niet mee kan verhuizen. Vinyl heeft als nadeel dat het bij schade niet gerepareerd kan worden. 

Gietvloeren

Gietvloeren verschillen in kwaliteit en daarom ook in prijs. Ook het nadeel van een gietvloer is, dat het niet verhuisbaar is. Het voordeel van een gietvloer daarentegen is dat ze makkelijk te onderhouden is. Tevens zijn ze sterk, duurzaam en overal toepasbaar. 

Een woonkamer

Een woonkamer

Tapijt

Tapijt is verkrijgbaar als vaste vloerbedekking of als tapijttegel. In de winter is het heerlijk warm aan je voeten en ook nog geluiddempend. Tapijt is niet duurzaam en bij een egale kleur erg vlekgevoelig. Mocht je allergisch zijn voor stof dan kun je beter een andere vloer kiezen. Het voordeel van tapijt, je kunt het altijd meeverhuizen. 

Laminaat

In heel veel huizen zie je tegenwoordig laminaat in de woonkamer. De reden, laminaat is in de regel niet heel duur en je kunt het zelf eenvoudig leggen. Het is makkelijk schoon te houden en mee te nemen bij een verhuizing. Het nadeel, laminaat is redelijk gehorig al zijn er tegenwoordig veel ondervloeren die zorgen voor demping van het geluid. 

Hout

En dan is er natuurlijk een echt houten vloer, die een heel leven mee kan. Een houten vloer is eenvoudig in onderhoud, duurzaam en ideaal voor mensen met een stof allergie. Het voordeel van hout is dat een beschadiging weg geschuurd kan worden. Heb je meer hout in je woonkamer zoals een kast of tafel? Zorg er dan wel voor dat de vloer niet van dezelfde houtsoort is om eenheid en sfeer in je woonkamer te behouden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.