Muurschilderingen voor kinderkamers zijn gaaf!

Muurschildering kinderkamer

Een manier om echt een unieke kinderkamer te maken, is met een muurschildering. Wat is er nu leuker dan de favoriete helden van je kind op de slaapkamermuur terug te laten komen? Zo krijgen de fantasie speelverhalen nog een extra dimensie. Maar ook simpele vormen, of favoriete teksten geven een heel persoonlijk effect aan de kinderkamer.

Muurschildering als kunst

Een zeer gedetailleerde muurschildering van een favoriete kinderheld, is bijna een stukje kunst. Met liefde is elk detail aangebracht voor een realistisch effect. Er zijn diverse kunstenaars die zich gespecialiseerd hebben in alle populaire kinderhelden en die deze zeer realistisch op de muur kunnen schilderen. Wil je dat de muurschildering nog verplaatst kan worden?

Kies er dan voor om een groot canvas te laten beschilderen, zo kun je het nog verplaatsen in de kinderkamer. Dat is handig voor als er later meer, of andere meubels, zoals een bureau of een groot bed, geplaatst moeten worden en die precies voor de schildering zouden komen.

Dit is ook een bijzondere muurschildering voor een kinderkamers

Zelf een muurschildering maken

Wil je liever zelf aan de slag om een muurschildering te maken voor je kind? Dat kan natuurlijk ook. Het vergt wat meer creativiteit, tijd en geduld, maar maakt je muurschildering wel extra persoonlijk.

Zorg dat de muur mooi glad, wit geverfd en goed droog is. Zo heb je een goede ondergrond voor de muurschildering.

Ontwerp kiezen en op de muur overbrengen

Maak je voor het eerst zelf een muurschildering, houd het ontwerp dan wat simpeler. Zo is de kans op een mooi eindresultaat groter.

Het makkelijkste is om je ontwerp met een beamer op de muur te projecteren en de lijnen dan met potlood op de muur te tekenen. Heb je geen beamer, dan kun je ook je ontwerp uitprinten en stukje bij beetje met een potlood op de muur schetsen. Kijk regelmatig vanaf een afstandje of het ontwerp nog klopt. Teken heel licht met je potlood, zo kun je het nog weggommen als het niet goed is, of als je uitgeschoten bent.

Schilder je ontwerp

Voor een muurschildering kies je een verf op waterbasis, zoals bijvoorbeeld acrylverf. Het makkelijkste zijn ontwerpen in één, of slechts een paar kleuren. Voor full colour muurschilderingen heb je heel veel kleuren verf nodig en zul je kleuren onderling ook moeten mengen.

Zorg dat je ook verschillende maten kwasten klaar hebt liggen. Kleine details zijn makkelijker aan te brengen met een kleine kwast. Kijk, als je aan het schilderen bent, regelmatig van een afstandje of je ontwerp nog klopt en of je stukjes bij moet werken. Een muurschildering maken kost tijd en geduld en zeker de kleine details maken het helemaal af.

Is je muurschildering eindelijk klaar, dan is het wel echt de moeite waard. Een persoonlijke muurschildering voor jouw kind die gemaakt is door de eigen papa, mama (of andere handige familieleden, of kunstenaars), waar jaren van genoten wordt!

Zo is jouw kinderkamer helemaal uniek voor jouw kind.

Leave a Reply

Your email address will not be published.