Tuin bij woonkamer betrekken

De tuin betrekken met de woonkamer

De tuindeur staat in de zomermaanden met heerlijke buitentemperaturen vaker open. We verplaatsen ons meer naar de tuin en blijven tot in de late uurtjes gezellig buiten. De tuin is in deze warme maanden echt een verlengstuk van je woonkamer, maar ook in het najaar kun je volop genieten van je tuin. Is jouw tuin nog niet helemaal onderdeel van je woonkamer? Met onderstaande tips kan iedereen zijn tuin bij de woning betrekken!

Je leefruimte vergroten doe je zo

Maak van de woonkamer en je tuin één geheel door de vloer in de woonkamer door te trekken naar je tuin, zodat de vloeren in elkaar overlopen. Kies hiervoor natuurstenen die op de woonvloer lijken en kies materialen die geschikt zijn tegen allerlei weersverwachtingen. Denk bijvoorbeeld aan makkelijk te reinigen buitentegels. De tuin is meteen met de woonkamer verbonden en je ziet meteen het verschil.

Schuifpui of vouwdeuren

Met een schuifpui of vouwdeuren betrek je de tuin makkelijk bij de woonkamer

Een schuifpui of vouwdeuren plaatsen

Met een schuifpui of vouwdeuren breng je veel licht in huis en heb je extra zicht op de tuin. Kies voor slanke profielen en geïsoleerd glas voor je schuifpui of vouwdeuren en je kunt in elk seizoen van je tuin genieten. Zorg er wel voor dat je schuifpui goed tegen inbraak is beveiligd.

Maak je tuin net zo gezellig als je woonkamer

Geef je tuin net zoveel sfeer als je woonkamer door dezelfde kleuren te gebruiken die je in je binnen hebt. Denk hierbij aan je tuininterieur, tuinposters of accessoires. Plaats gezellige mooie planten, struiken, bomen en/of bloemen in je tuin en zet ze dicht tegen je gevel aan. Zo verklein je de afstand tussen de twee ruimtes. Met kaarsen, lampions of tuinfakkels maak je de tuin extra knus en warm. Mocht het wat kouder worden, denk dan aan een terraswarmer. Vanuit de woonkamer ziet het er al prachtig en sfeervol uit, wedden?

Leave a Reply

Your email address will not be published.