bedwants

Bedwantsen in huis! Wat nu?

Een landelijke sfeer in huis is voor de meeste mensen een echte must. Van een houten tafel tot neppe dierenvachtjes en van vele kamerplanten tot authentieke kachels. Maar wat nou als de landelijke stijl iets te letterlijk wordt genomen? Stel je voor dat je plotseling overlast krijgt van allerlei ongedierte. Muizen in de keuken, een wespennest op zolder of misschien zelfs wel bedwantsen in jouw bed… daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van! Je kunt het beste een professionele bestrijder inschakelen die je kan helpen met bedwantsen bestrijden. Maar om je alvast een handje op weg te helpen hebben wij de tips tegen bedwantsen op een rijtje gezet. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder voor het te laat is!

Bedwantsen herkennen

bedwantsenVoordat je aan de slag kunt met de tips tegen bedwantsen moet je natuurlijk wel weten hoe je ze kunt herkennen. Bedwantsen zijn zeer kleine insecten en zijn dus moeilijk met het blote oog te zien. Hun lijfjes zijn plat, ovaal gevormd en donkerbruin van kleur. Vaak merk je bedwantsen pas op als de beten op je lichaam zichtbaar worden. De beten bevinden zich meestal in de nek en op de handen, armen en benen. Daarnaast kunnen de kleine rode bultjes heftig jeuken.

Aan de slag

Zodra je zeker weet dat je te maken hebt met bedwantsen kun je aan de slag met de volgende tips. Verplaats ten eerste geen spullen of meubels van een besmette kamer naar een andere ruimte. Kleding, stoffen of zelfs pennen… laat ze maar liggen, want bedwantsen kunnen zich overal in verschuilen. Verschoon daarnaast je bed en was alle slopen, lakens en dekens op een hoge temperatuur. Bedwantsen bestaan voornamelijk uit eiwitten en als ze door hitte worden getroffen, kunnen ze ontploffen. Gebruik wel een tak om je bedlinnen naar de wasmachine te verplaatsen, anders verspreid je de plaag alsnog. Was ook je kleding, gordijnen of vloerkleden op hoge temperaturen. Zuig tot slot je matras aan beide kanten. Besteed extra aandacht aan de naden en de zomen, want hier kunnen nog wel eens eitjes verstopt zitten. 

Een klus voor professionals

Als bedwantsenbestrijding je niet zo goed afgaat of als de tips niet hebben geholpen, kun je maar één ding doen: een ongediertebestrijder bellen. De bestrijder kan je namelijk de bedwantsen bestrijden en voorziet je daarnaast van informatie om een volgende plaag te voorkomen. Op deze manier weet je zeker dat je van de vervelende beestjes af bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.