Zelf een opbergkast maken kan tijd en geld besparen

Zelf een opbergkast maken

Onze verre voorouders waren nomadische jagers-verzamelaars. Jagers zijn we al lang niet meer, maar verzamelaars nog steeds wel. Niet meer puur uit op proviand, slepen we van alles mee naar onze huidige, vaste woonhuizen. Het gevolg: een hele hoop spullen, waar we soms geen raad mee weten.

De voordelen van het opbergen

Een voorbeeld: Kees rommelt in zijn vrije tijd het liefst wat in het schuurtje, waar hij allerlei nuttige dingen fabriceert. Een vogelhokje voor in de tuin, een bijzettafeltje voor in huis, een sierraad-doosje voor zijn vrouw of een skateboard voor de kinderen. Handige jongen, die Kees. Alleen elke paar maanden is zijn werkhok zo’n zooitje, dat ie eerst maar eens aan het ruimen moet, voordat hij weer verder kan knutselen. “Ironisch”, bedacht hij. “Ik zet van alles in elkaar voor iedereen, maar heb zelf sterk behoefte aan een kast om mijn werkgerei in op te bergen”.

 

Het is eenvoudig om zelf een opbergkast te maken

Opbergkast maken

Dus besloot Kees dat zijn volgende project een opbergkast zou worden voor in de schuur. Een hoge, degelijke kast, met acht open schappen. Een schap voor zijn gereedschap, een ander voor de materialen waar hij mee werkte. Een compartiment voor de verf en kwasten, een ander voor zijn werkkleding. En zo voort, totdat alles in de opbergkast zijn eigen plekje zou krijgen.
Op het moment dat de kast klaar was, liet hij boven elk compartiment een bordje aanbrengen. Op dit bord staat aangegeven waarvoor het schap bedoeld was. Dat diende niet alleen voor hemzelf, maar ook voor ieder ander die iets uit zijn opbergkast nodig had en na gebruik precies kon zien waar hij of zij het terug moest leggen.
Opgeruimd staat netjes. Nooit meer zoeken naar iets, waarvan Kees dacht dat het er niet meer was.

Elk voordeel, heeft ook een nadeel

Het enige nadeel van de perfecte opbergkast was, aldus Kees, dat hij sinds dat deze er staat en door iedereen is bewonderd, hij niet meer is toegekomen aan zijn knutselarij. Allereerst vroeg zijn vrouw om een dergelijke kast in het berghok, daarna wilde zijn dochter er een voor haar studeerhoek en momenteel is Kees zes opbergkasten aan het maken voor de voetbalvereniging waar zijn zoon voor speelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.