traprenovatie

Traprenovatie op maat

Heb je een traprenovatie op maat nodig? Gelukkig vind je dan door het hele land specialisten die dat voor je kunnen realiseren. Een trap renoveren is over het algemeen niet iets dat je zomaar zelf doet. Het is bij de renovatie van de trap natuurlijk ook heel belangrijk dat het in orde is met de veiligheid. Wacht daarom ook niet te lang met de renovatie. Ongelukken op een trap kunnen namelijk hele vervelende gevolgen hebben.

Verouderde trap brengt risico mee

Is er hoognodig een traprenovatie op maat nodig? Stel dat dan zeker niet uit. Een verouderde trap brengt diverse risico’s met zich mee. En dat geldt absoluut niet alleen voor oude mensen. Ook kinderen en jonge mensen kunnen lelijk uitglijden en vallen. Als je te maken hebt met uitgesleten treden, dan is een traprenovatie op maat echt noodzakelijk. Denk ook aan losse trapneuzen. Dat wil je niet lang zo laten natuurlijk. En wat denk je van de uitstraling? Een verouderde trap is absoluut geen aanwinst voor je interieur. Gaat het om een trap in de hal, dan is dit vaak het eerste wat bezoekers zien. Regel snel een traprenovatie en voordat je het weet is de trap juist weer het visitekaartje van je woning. Bovendien is de trap dan weer voor 100% veilig.

Trede-op-trede-systeem

Tijdens een renovatie van de trap wordt vaak gekozen voor dit systeem. Het grote voordeel hiervan is dat de klus dan al in een dag afgerond kan worden. Dat is natuurlijk wel net zo praktisch. Bij deze werkwijze worden de oude traptreden bekleed met nieuwe op maat gemaakte traptreden. Er zijn altijd verschillende modellen verkrijgbaar. Er wordt gekozen voor aluminium stabilisatieprofielen. Zo is er een perfecte stabiliteit en veiligheid. Tijdens het renoveren gebeurt er verder niets met de muren, het behang en de vloer. Die kunnen dus gewoon blijven zoals ze waren. Of je moet kiezen voor een totale renovatie. Dat kan natuurlijk ook.

gerenoveerde trap

Ook op zoek naar een traprenovatie op maat?

Goede belastbaarheid

Na de renovatie op maat mag je erop vertrouwen dat er een uitstekende belastbaarheid is. Vaak wordt er gebruik gemaakt van mooie stootborden. Die dekken dan de onderkant van de traptreden af. Dit ziet er bijzonder strak uit. Ook is het helemaal veilig. Als laatste worden de randen van de traptreden afgekit. Natuurlijk valt dat niet op. Er wordt gekozen voor dezelfde kleur kit als de kleur van je nieuwe trap. Het oog wil tenslotte ook wat. Ideaal is dat je tijdens het schoonmaken helemaal safe kunt werken. Er zal nooit geen vocht onder de nieuwe traptreden terecht komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.