Mooi toilet nodig? Denk ook aan de tegels!

Toilet tegels verven

Je hebt prachtige tegels in je toilet echter na verloop van tijd ben je er wel een beetje op uitgekeken. Tijd voor nieuwe tegels of tegels verven. Nieuwe tegels is een redelijke onderneming, de oude tegels moeten eruit en vervolgens moet je de nieuwe tegels (laten) plaatsen. Een snellere optie is de tegels te verven. Op die manier hoef je geen tegels weg te halen en nieuwe tegels te plaatsen om toch een andere uitstraling aan het toilet te geven.

Wat heb je nodig?

Om de tegels te verven heb je natuurlijk verf nodig, een lakroller en mogelijk ook een kwast. Om te voorkomen dat je de voegen meeneemt met het schilderen kan je ofwel tape plakken of de voeg insmeren met een klein beetje vaseline. Nadat je alle benodigdheden bij elkaar hebt, voeg eventueel nog een zeiltje toe om de vloer te beschermen ga je aan de slag.

 

Tegels in verschillende kleuren zorgen voor een unieke look

De toilet tegels verven

Indien je van plan bent de tegels allemaal in dezelfde kleur te verven kan je gemakkelijk en snel eerst de voegen afplakken of invetten met de vaseline en vervolgens in een keer de gehele muur onder handen nemen met de lakroller. Let op dat je ook de vloerrand en de rand bij het plafond afplakt. Ook het toiletgedeelte wat in aanraking komt met de tegels dient afgeplakt te zijn. Verf nu gemakkelijk alles in de door jouw gewenste kleur en geniet van je nieuw geverfde toilettegels.

Niet alle tegels hetzelfde

Ga je voor verschillende kleuren begin dan altijd met de lichtste kleur verf en werk naar een donkere kleur toe. Op deze manier heb je minder last als er wat verf achterblijft op de roller bij overgang naar de nieuwe kleur. Wil je tekeningen schilderen dan gebruik je natuurlijk een kwast (super creatief!). Wil je een profiel? Knip dit dan uit op een sticker of meerdere stickers en beplak de tegels. Ga nu aan de slag met de toilet tegels te verven en haal daarna de stickers van de tegels af. Resultaat een prachtig profiel op jouw tegels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.