warmte in woonkamer

Tips om je woonkamer meer sfeer te geven

Een sfeervolle woonkamer zorgt ervoor dat je heerlijk tot rust kunt komen na een lange werkdag. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om sfeer in je woonkamer te creëren. Sfeer kan worden gecreëerd door een aantal zaken. De kleuren die je kiest voor op de muren of voor de meubels in je woonkamer hebben veel invloed op de sfeer. Over het algemeen geven warmere tinten een sfeervolle uitstraling en koelere tinten ogen vaak iets minder sfeervol. Toch kun je ook met koelere tinten een sfeervolle woonkamer creëren. Er zijn namelijk nog genoeg andere dingen die je kunt doen om meer sfeer in je woonkamer te creëren. Zo kan een geur van Geurwolkje veel invloed hebben op de sfeer. In deze blog lees je meer over wat je kunt doen voor sfeer in je woonkamer.  

Geef een geur aan je woonkamer

Geur is een heel belangrijk onderdeel van sfeer. Een geur kan je namelijk terugbrengen naar een bepaald moment of een fijne herinnering. Wanneer je op een bepaalde manier geur toevoegt aan je woonkamer, door middel van bijvoorbeeld geurstokjes PTMD of een diffuser, kun je deze geur gaan koppelen aan fijne herinneringen. Zodra je een specifieke geur een aantal maanden laat terugkomen in de woonkamer zal je deze geur gaan associëren met de warmte en huiselijkheid van je woning. Dit draagt vervolgens bij aan de sfeer die je ervaart in de woonkamer. Daarnaast kunnen geuren ook een ontspannende werking hebben en dit is precies wat je zoekt in een woonkamer.

Woonkamer thuis

Woonkamer

Zorg voor warme verlichting

Er bestaan verschillende soorten verlichting. Meestal is er in iedere woonkamer wel een grotere lichtbron te vinden, zoals een tafellamp of grote voetlamp. Om sfeer te creëren is het belangrijk dat er ook kleinere lichtbronnen worden toegevoegd aan de woonkamer. Hierbij kun je denken aan een klein leeslampje naast de bank of een sierlijke wandlamp aan de muur. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor warm licht met een gele toon. Deze kleur geeft zacht licht en is meer sfeervol dat blauw of wit licht.

Zet wat mooie accessoires neer

Een kale en kille woonkamer is niet bepaald sfeervol. Het is daarom belangrijk dat je wat accessoires toevoegt aan je woonkamer. Kleine details kunnen vaak al een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een gezellig kleedje of kussentje voor op de bank. Ook waxinelichthouders zijn erg sfeervol en daarnaast ook nog eens praktisch voor kaarsjes. Verder zorgen planten en bloemen ook voor een hoop sfeer. Met bovenstaande tips kom je al een heel eind!

Leave a Reply

Your email address will not be published.