Je keuken schoonmaken- en houden is belangrijk

Tips om je keuken schoon te maken

De keuken schoonmaken is niet de grootste hobby van de gemiddelde man of vrouw. Daarom kun je deze klus het beste maar zo effectief en slim mogelijk aanpakken. Zodat je er weinig tijd aan kwijt bent, maar de keuken wel mooi schoon krijgt. Als jouw keuken aan een grondige of minder grondige reinigingsbeurt toe is, kun je dat handig doen door gebruik te maken van de onderstaande handige tips & tricks!

Het reinigen van de voegen tussen de tegels

De voegen in de keuken kunnen effectief schoongemaakt worden met azijn. Dit kan met een doekje waarop het azijn wordt aangebracht, maar nog schoner krijg je het voegwerk met een tandenborstel. Laat eerst de azijn even intrekken voordat je het voegwerk schoon borstelt. Voor de reiniging van de voegen kun je ook gebruikmaken van spiritus of chloor. Doe dit op de voegen en wrijf de voegen met een doekje schoon. Pas wel op voor je kleding, want chloor is funest voor kleren! Ten slotte kun je nog kiezen voor een mengsel soda, bleek, aangelengd met water. Spuit dit mengsel op het voegwerk en laat het enkele uren intrekken. Daarna kun je de voegen schoonmaken met een goede doek.

Het schoonmaken van het tegelwerk

Een methode die perfect werkt om de keukentegeltjes schoon te maken, is een mix van heet water met een wasverzachter. Breng dit op de tegels aan en daarna kun je ze gemakkelijk met een doekje helemaal schoonmaken.

Houd je keuken spik en span

Het fornuis weer helder en fris maken

Het fornuis schoonmaken kun je in het geval van een vlakke inductieplaat of elektrische kookplaat met een niet agressief schuurmiddel als Cif. Hiermee krijg je goed het vet van de plaat af. Laat het even inweken en gebruik een schuursponsje om de inductieplaat weer helder te krijgen. Bij een gasfornuis werkt het goed om een hete natte handdoek tien minuten op het gasstel te leggen. Daarna veeg je het vuil er zo af.

De afzuigkap weer spic en span maken

De filters van de afzuigkap kun je in de vaatwasser reinigen of, als je geen apparaat hebt, met heet water en afwasmiddel. Vastzittend vuil in de kap kun je losweken door water met citroensap te koken. Dat trekt dan in de filter en het vuil gaat loszitten. Verder kun je delen uit de filter ook reinigen met ammonia, een aantal uren laten weken en daarna afspoelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.