last van lekken in riolering

Riool verstopt? Blijf er niet mee zitten

Je oude boerderij aan de rand van Eindhoven heeft natuurlijk nog oude leidingen, die best wel eens verstopt kunnen raken. Oude leidingen kunnen vaak minder goed tegen het vele gebruik van tegenwoordig, tijdens de aanleg hadden we nog geen vaatwasser en waarschijnlijk ook geen wasmachine. Heb je last van een verstopping in omgeving Eindhoven? schakel dan rioolontstopping Eindhoven in!

Oude riolering

Zoals gezegd zijn de oudere rioleringen niet ingesteld op de mate van gebruik van tegenwoordig. De kans op verstoppingen is bij een oudere riolering dan ook groter. De doorgangen zijn vaak nauwer waardoor een ophoping sneller zorgt voor een verstopping. De tips die worden gegeven om een verstopping tegen te gaan zijn hetzelfde als bij moderne riolering, alleen is het zaak om er strenger op te letten. Dikker toiletpapier bijvoorbeeld, zorgt snel voor een verstopping van de wc. Daarnaast zorgen de haren die in het doucheputje belanden snel voor overlast en de etensresten kun je het beste in de groenbak gooien, dat scheelt je een bezoekje van de ontstopper. Vaak hebben we het zelf niet in de gaten, maar als je dan ziet wat er tijdens het ontstoppen van de leiding naar boven komt, zie je pas wat er allemaal in de leidingen terecht komt.

loodgieter verstoppingen

loodgieter verstoppingen

Riolering vernieuwen

Om problemen met de riolering te voorkomen, kun je er ook voor kiezen om een oud riool te laten vervangen. Echter, laat eerst een inspectie uitvoeren voor je kiest voor het vernieuwen van de leidingen. Het vernieuwen van de riolering is een ingrijpende klus en kan behoorlijk veel tijd en geld kosten. Als dan achteraf blijkt dat dit niet nodig was zou dat zonde zijn. Een inspectie is daarnaast zeker aan te bevelen bij een oudere woning. Laat dit een keer in de twee jaar doen, zo kun je problemen vroegtijdig achterhalen. Mochten er inderdaad problemen aan het licht komen tijdens de inspectie, dan kunnen deze snel verholpen worden doordat de vakman al bezig is en als je nog geen problemen hebt gehad, is het waarschijnlijk snel op te lossen.

Afvoer verstopt

Uiteraard geldt het niet alleen voor oude leidingen dat een inspectie verstandig is, ook bij nieuwere leidingen is dit goed om te doen. Vooral wanneer het gaat om openbare gebouwen of plekken waar veel gebruik wordt gemaakt van de leidingen. Verstoppingen kunnen zich overal voordoen, al is het grotendeels wel afhankelijk van hoe er met het riool om wordt gegaan. Kies daarom tijdens het doen van de boodschappen niet voor het dikste toiletpapier, maar juist voor een dunnere. Laat ook maandverband en dergelijke niet in de leidingen belanden en gooi de etensresten weg in plaats van ze door de gootsteen te spoelen. Door deze tips mee te nemen kun je een vervelende verstopping voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.