loungeset blauw

Loungeset kopen? 5 tips!

Nog even geduld en dan begint de zomer alweer. Je hoeft dan niet per se op vakantie te gaan, want thuis kun je ook lekker relaxen als je een goede loungeset koopt. Je creƫert hiermee echt een vakantiegevoel want je kunt er lekker onderuitgezakt van de zon genieten. Wil jij daarom ook een loungeset kopen, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Lees dan snel verder, want hieronder staan vijf handige tips als je een nieuwe loungebank zoekt!

1. Let op het materiaal: weersbestendig is beter

Klapstoeltjes zijn makkelijk op te bergen en in een schuur te zetten, maar een loungeset niet. Deze moet dag en nacht buiten blijven. Daarom is het van belang om het juiste materiaal te kiezen. Ga voor een weersbestendige all weather set met stevige kussens. Die kan wel tegen een regenbui en rot of schimmelt niet gauw. Ook is het makkelijk schoon te maken.

2. Goed nadenken over de kleur

De kleur van de loungeset is ook iets om goed over na te denken. Een lichte kleur ziet er misschien stijlvol uit, maar blijft minder lang mooi als het constant buiten moet staan. Een donkere kleur blijft daarentegen langer fraai, want dit verkleurt minder snel. Ook passen donkere kleuren in bijna iedere tuin.

 

Loungeset met kussens

Loungeset met kussens

3. Aantal zitplekken?

Als je gezin uit vier leden bestaat, dan wil je waarschijnlijk een kleine loungeset voor precies vier personen kopen omdat deze het goedkoopst is. Dit kun je echter beter niet doen, want niets is zo jammer dan erachter komen dat je eigenlijk te weinig zitplekken hebt. Vooral bij een tuinfeestje kom je er algauw achter dat te weinig zitplekken echt niet leuk is. Kies dus altijd voor een aantal extra zitplaatsen, voor zover de ruimte in de tuin het toelaat natuurlijk.

4. Zitten er kussens bij?

Als je een loungeset koopt, dan zitten hier niet altijd kussens bij. Je moet dan zelf nog op zoek naar mooie exemplaren die goed bij de set passen. Controleer dus altijd of je er kussens bij krijgt en zo niet, ga dan zelf shoppen naar kussens die geschikt zijn voor in de tuin. Deze zijn namelijk steviger en weersbestendig, waardoor het niet erg is om ze in de regen te laten staan.

5. Wat is het budget?

Heb je al een idee welke loungeset je graag zou willen? Dan wordt het tijd om het budget vast te stellen. Je kunt dan veel gerichter op zoek gaan. Misschien kom je er wel achter dat je met jouw vastgestelde budget nog een extra accessoire zoals een voetenbankje erbij kunt kopen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je budget te laag is voor de loungebank voor buiten die je graag zou willen. In dat geval moet je dus toch even verder sparen. Ga niet settelen voor een loungebank die je eigenlijk niet wil, want je koopt zo’n ding ook niet iedere dag. Daarom kun je maar beter meteen een goede kopen waar je ook echt blij mee bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.