Een landelijk interieur is een echte klassieker

Landelijke woonkamer

Een landelijke woonstijl is erg populair. Zeker voor woonkamers en keukens wordt hier vaak voor gekozen. Dat is ook niet zo gek. Een landelijke woonstijl straalt warmte, rust en gezelligheid uit en daar kom je prettig in thuis. In een landelijke woonkamer voel je je snel ontspannen en op je gemak, dit komt door de natuurlijke materialen en het kleurgebruik. Bij een landelijke woonkamer heb je al snel een beeld van een gezellig boerderijtje, maar ook in een moderne nieuwbouwwoning kun je je woonkamer omtoveren tot deze stijl.

Materialen voor een landelijke woonkamer

In een landelijke woonkamer zie je veel hout. Misschien heb je geluk en heeft jouw huis authentieke houten balken, dan mogen deze in een landelijke woonkamer zeker in het zicht blijven. Juist ouder hout met noesten geeft veel sfeer. Heb je geen houten balken, dan kan een houten vloer of een simpele stenen muur ook hetzelfde gevoel geven.  Bij een landelijke woonkamer denk je ook aan een grote, stoffen bank met ronde vormen waar je heerlijk in kunt ploffen. Maak hem af met lekkere plaids, kussen en een vloerkleed van natuurlijke stoffen voor een knus gevoel. Andere natuurlijke materialen die je vaak terugziet in een landelijke woonkamer zijn riet, wol, linnen en katoen. Ook materialen zoals beton en steen kunnen een plekje hebben in deze stijl.

Landelijke woonkamer? Misschien is dit een goed voorbeeld

Meer sfeer met een open haard

Bij een landelijke woonkamer mag een open haard eigenlijk niet ontbreken. Lekker wegdromen op je bank met een plaid over je benen en kijken naar de knisperende vlammen van het haardvuur. Natuurlijk mag een gezellige, robuuste mand met houtblokken ook in het zicht staan. Dit draagt alleen maar bij aan de gezellige sfeer.

Accessoires voor een landelijke woonkamer

In sommige woonstijlen wordt er over elke accessoire nagedacht en is er maar plaats voor een paar accessoires, maar in een landelijke woonkamer mogen veel accessoires gebruikt worden. Houten bijzettafeltjes, spiegels, keramiek en mooie grote vazen geven allemaal sfeer aan je woonkamer. Een mooie landelijke buffetkast waar je je servies in tentoonstelt past ook goed bij deze stijl. Ook accessoires zoals rieten manden en kaarsen geven deze woonstijl zijn warme uitstraling en knusse gevoel.

Vormen en kleuren

Kies voor je landelijke woonkamer voor ronde, zachte vormen. Strakke, minimalistische vormen, zoals in een modern of Scandinavisch interieur passen niet bij deze stijl. De kleuren voor een landelijke woonkamer zijn rustig. Een witte basis aangevuld met natuur- en aardetinten en veel hout. Wil je een moderne draai geven aan je landelijke woonkamer, kies dan voor betonelementen. Een betonnen vloer waar je een mooi vloerkleed oplegt, past ook goed bij deze woonstijl en geeft jouw interieur een modern tintje. Ook diverse nostalgische plavuizen worden gebruikt en natuurlijk houten vloeren. Zo kun je kiezen of je je landelijke woonkamer helemaal nostalgisch inricht, of juist wat meer trendy landelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.