10 dingen die je kan vinden elke landelijke stijl woonkamer

Het idee van vrijheid is iets wat ons allemaal aanspreekt. Iedereen heeft zijn eigen beeld van vrijheid, maar één ding staat vast: vrij wonen doe je het beste op het platteland. In een gezellig opgeknapt boerderijtje met niks anders dan rust om je heen. Geen last van vervelende of luide buren, geen drukke weg langs je huis en alle ruimte die je maar kan wensen. Helaas is het niet voor iedereen weggelegd om in zo’n vrijstaande woning te trekken. Maar er zijn wel manieren om de landelijke stijl naar jouw woonkamer te halen. Op deze manier heb je toch het gevoel dat je in je eigen boerderijtje woont!

Woonkamer in landelijke stijl

Het meest voorkomende element in een landelijke woning is de eindeloze gezelligheid. Landelijke stijl straalt warmte en een welkom gevoel uit. Het is ruim, maar tegelijk heel intiem en knus. Een kalmerende combinatie van textiel, hout, natuurlijke kleuren en warme en rustgevende geuren zorgen voor een vriendelijk landelijke stijl in de woonkamer. Wij hebben een aantal dingen op een rij gezet die je in elke landelijke inrichting zal vinden.

Ramen met kruisroeden

Een landelijk interieur wordt gecomplimenteerd door het gebruik van ramen met kruisroeden. Je weet wel, die vrolijke raampjes met een kruis in het midden. Dit is een subtiele knipoog naar de ouderwetse boerderij, maar kan ook in bijdetijds interieur gebruikt.

Plafonddecoraties

Oude boerderijen hebben veel houtelementen, waaronder robuuste houten steunbalken tegen het plafond en soms ook langs de muren. Dit kan (in subtiele mate) gebruikt worden in een eigentijds landelijk interieur om de sfeer te bepalen. Houten balken staan mooi tegen een wit plafond, of kies ervoor om de balken zelf ook te witten, voor een rustiger geheel.

Open trap

Een robuuste open trap in de woonkamer. Lekker opvallend en het liefst mooi wit geverfd. Dat is een typische eyecatcher in een landelijke stijl woonkamer. Het betrekt de bovenverdieping met de woonkamer wat zorgt voor een gezelliger gevoel van eenheid in huis.

Warme aardtinten

Zowel de basis als de meubels en accessoires zijn meestal een combinatie van wit, taupe en bruintinten. Dit creëert een natuurlijke omgeving die goed samengaat met het hout. Het wit zorgt voor een hedendaagse stijl, terwijl de aardtinten zorgen voor het natuurlijke boerderijgevoel.

Neppe dierenvachtjes

Met nadruk op ‘neppe’! Ze zijn tegenwoordig in elke winkel wel te koop: kleedjes met een vachtje erop. Heerlijk zacht en ze geven een warme uitstraling aan het interieur. Gooi een kleedje over de bank, een stoel, een opbergmand of gewoon lekker op de grond.

Steigerhout

Steigerhout past in veel soorten stijlen, en zo ook in de landelijke stijl woonkamer. Denk aan de eetkamertafel, salontafel, kasten en de vloer. Het draagt bij aan de natuurlijke sfeer van de landelijke stijl en combineert perfect met de kleurenpallet.

Vloerkleden

Zoals ik al had uitgelegd wordt de landelijke stijl bepaald door zijn zachte, knusse en uitnodigende uitstraling. Dit bereik je het beste door het gebruik van veel zachte materialen. Leg naast de neppe dierenvachtjes ook een aantal zachte vloerkleden neer in bijpassende kleuren (taupe of bruintinten), dit is ’s winters ook nog eens lekker warm aan de voetjes!

Stoffen banken

Aansluitend op de vloerkleden, is het een goed plan om ook voor een soepele stoffen bank te kiezen. Een stoffen bank straalt gezelligheid uit en oogt wat vriendelijker dan een strakke leren bank. Zet er nog wat leuke stoffen stoelen of een love seat bij en decoreer de zithoek met neutrale kussentjes.

Kaarsen

Geur bepaalt de sfeer. Geurkaarsen die perfect bij een landelijke stijl woonkamer passen zijn die met warme herfstgeuren zoals kaneel, vanille en hout. Naast het feit dat ze lekker ruiken, staan ze ook nog eens heel gezellig in her interieur. Kies voor grote robuuste kaarsen die voor een knusse sfeer zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.