een landelijke badkamer

Landelijke badkamer

Ik lees regelmatig over diverse stijlen badkamers, woonkamers, keukens en noem maar op. De foto’s die ik dan zie hebben grote verschillen. Ik vraag mij dan af wat een bepaalde stijl inhoudt. In dit artikel ga ik het hebben over de landelijke badkamer. Welke kleuren, producten en dergelijke kan je combineren om je eigen badkamer landelijk te maken.

Definitie van een landelijke badkamer

Je spreekt van een landelijke badkamer wanneer er gebuikt wordt gemaakt van ambachtelijke vormen gecombineerd met zachte en warme kleuren. Ook hout kom je vaak tegen in een landelijk thema.

Een lambrisering in je landelijke badkamer

Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat een lambrisering het meest typerende kenmerk is van een landelijke ruimte. Lambrisering wordt tegen de wand geplaatst en bedekt ongeveer 1/3 van de wand. Dit zie je terug in woonkamers, keukens en zelfs in badkamers. In veel gevallen wordt lambrisering gemaakt van houten planken, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van tegels.

landelijke badkamer in huis

landelijke badkamer in huis

Kleurgebruik

In landelijke ruimtes worden vaak natuurlijke en warme kleuren gebruikt. Denk hierbij aan aardetinten en bepaalde zandkleuren. Deze kleuren gecombineerd met gebroken wit maken het helemaal af. Gebruik geen helderwit. Deze kleur is kil en past eerder bij een moderne en strakke stijl, maar zeker niet bij een landelijk interieur.

Landelijke badkamermeubels

Een badkamermeubel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Dit bepaalt in veel gevallen de stijl van de badkamer, omdat de rest van de ruimte hierop afgestemd wordt. Landelijke badkamermeubels kun je herkennen aan de simplistische vormen. Ze hebben een bepaalde charme en lijken gemaakt te zijn op een ambachtelijke wijze. Het is makkelijk om landelijke meubelen te combineren in de badkamer, want eigenlijk staat elk meubel op zichzelf. Je kan dus gerust badkamermeubelen uit diverse series samenbrengen tot een mooi geheel.

Landelijke details: Een handdoekradiator

Sommige elementen zijn bepalend in een badkamer en andere zijn ondersteunend. De keuze voor een radiator is een detail, maar kan een landelijke badkamer compleet maken. Je kan een handdoekradiator kopen voor de badkamer. Neem er dan één met ronde, zachte vormen zodat het goed overeen komt met de andere elementen in de badkamer.

Dit zijn enkele tips waar je rekening mee kan houden bij het creëren van een eigen landelijke badkamer. De ene tip vraagt wat meer werk dan de andere, dus kijk goed naar je eigen situatie wat mogelijk is. Is het nog steeds niet helemaal duidelijk wat landelijk is en hoe je dit kan toepassen op je eigen situatie? Doe dan op Pinterest online inspiratie op of neem eens een kijkje in een showroom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.