inrichting landelijk

Inrichting: landelijk en vrij

Wat vind jij écht belangrijk in een inrichting? Landelijk gevoel en vrijheid? Een combinatie van authentiek en modern? Creatief gebruik van hout en lichte kleuren? Een gezellige, knusse en vooral huiselijke uitstraling? Wellicht is een landelijke inrichting voor jou de beste keuze. Deze vorm van interieur is licht, ruimtelijk, gezellig en maakt gebruik van natuurlijk materiaal zoals hout. De landelijke stijl is geïnspireerd door onder andere boerderijen, maar dan met een bijdetijds tintje. Alsof een oude boerderij is gerestaureerd als woonhuis, met de originele elementen erin verwerkt.

Landelijk wonen: authentiek en modern

Een typisch landelijk interieur bestaat veelal uit authentieke elementen met een moderne twist, om de ouderwetse look om te toveren tot iets hedendaags. De gezelligheid blijft volledig behouden, waardoor een landelijke inrichting er uitnodigend, knus en gezellig uit ziet. Het kleurenpalet van een landelijk interieur bestaat voornamelijk uit (licht)bruin, crème, beige, taupe, grijs en wit. Dit vormt een hele natuurlijke basis met voornamelijk aardkleuren. Dit kan aangekleed worden met bijvoorbeeld subtiele pasteltinten en houten elementen. Vaak zien we houten vloeren en om het nog meer te verwarmen en verzachten wordt gebruik gemaakt textiel zoals grote vloerkleden of tapijten, hoge gordijnen, kussens, plaids en stoffen meubels.

Is jouw inrichting landelijk?

De combinatie van bovenstaand kleurenpalet met veel hout- en textielgebruik vormt de gezellige uitstraling van een landelijke inrichting. Dit effect kan versterkt worden door details zoals houten balken langs het plafond en de deuren (eventueel met een likje witte verf) en veel bloemen voor een fris kleurtje. Een echte eyecatcher in deze stijl is een grote (al dan niet functionerende) open haard in de woonkamer. Hoe groter hoe beter!

Om de keuken te betrekken bij de landelijke stijl kan je ervoor kiezen om de keukenkastdeurtjes te vervangen voor varianten met panelen in een gebroken witte kleur. Een houtlook aanrecht en hangende keukenkasjes met glazen venstertjes accentueren de stijl. Tevens misstaan kleine vierkante tegeltjes nooit in deze stijl. En even terugkomend op die grote openhaard in de woonkamer: sommigen kiezen ervoor om een soort openhaard koepel boven het gasfornuis te maken en daar de afzuigkap in te verwerken. Gebruik daarnaast veel wandplankjes met daarop robuuste accessoires en kaarsen om te decoreren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.