fairylights

Fairylights het hele jaar door gebruiken

Fairylights is eigenlijk een trendy benaming voor kerstlichtjes. Zo’n slang met allemaal kleine lampjes er aan die je bijvoorbeeld in de boom hangt of langs een rand hangt ter decoratie. Tegenwoordig worden deze lampjes echter al lang niet meer alleen met kerstmis gebruikt. We vinden fairylights het hele jaar door in slaapkamers, woonkamers, huiskantoortjes, en zelfs op balkons.

Waarom fairylights?

De vraag die vaak gesteld wordt is ‘waarom?’. Veel mensen associëren deze vrolijke twinkellichtjes alleen met kerstmis en de rest van het jaar zitten ze boven opgeborgen in een doos. Tegenwoordig zijn er echter zo veel leuke varianten te vinden, dat je ze haast niet kan laten liggen in de winkels! De slangen zijn niet meer groen zodat ze in de kerstboom kunnen hangen, maar onopvallend wit of zelfs doorzichtig. Op deze manier kunnen ze vrijwel overal in het interieur worden toegepast en kunnen ze een gezellige sfeer geven wanneer het buiten donker wordt.

Waar hang ik fairylights?

Waar hang ik fairylights? De betere vraag is: waar niet? Kijk eens om je heen in de woonkamer. Heb je wandplankjes, een decoratief laddertje of een leeg stukje muur? Kijk eens hoe je daar op een creatieve manier een slangetje met fairylights kwijt kan. Op slaapkamers worden ze veelal gebruikt als decoratie van het wandbord van een bed, of hangen ze langs de gordijnen. Heb je nog een lege doorzichtige vaas hebt staan waarvoor je telkens weer vergeet nieuwe bloemen te kopen? Of een lege mason jar die stof staat te vangen in de keukenkast? Stop er eens een slangetje met fairylights in en zet deze ’s avonds aan. Dan heb je gelijk een unieke sfeermaker én lamp in huis! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Creatief met fairylights

Een hele leuke manier om fairylights te gebruiken is als fotocollage. Maak een stuk muur helemaal leeg en hang er een paar slangen met fairylights horizontaal onder elkaar op met genoeg ruimte tussen elke slang (je kan ook een hele lange slang zigzaggen). Koop wat leuke mini knijpertjes en print een hoop leuke foto’s met leuke herinneringen uit (of zoek je favoriete polaroids bij elkaar). Gebruik de knijpertjes om de foto’s willekeurig tussen alle lampjes in te hangen. Zo krijg je een leuke en zeer persoonlijke ‘photo wall’ vol leuke herinneringen. Zodra het buiten donker wordt kunnen de fairylights aan en creëer je een magisch en gezellig effect rondom de foto’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.