Open haard warmte

Extra sfeer door een open haard

Het is wellicht een open deur: een open haard brengt sfeer in huis. Wat de barbecue is voor zwoele zomeravonden is de open haard voor koude, donkere winteravonden. Maar ook in het nog frisse voorjaar en bij herfstachtig weer krijg je extra sfeer door een open haard.

 

Gezelligheid

Een open haard brengt een stuk extra gezelligheid in huis. Hoe heerlijk is het om met z’n tweeën of met het hele gezin in de woonkamer te genieten van die knusse warmte? Hoe extra sfeervol wordt een familiebijeenkomst of feest als je zit bij te praten terwijl je in die mooie vlammen kijkt?

 

Minder en anders stoken

Het voordeel van een open haard is dat je minder andere stookkosten hebt. Zeker als jouw huis niet al te groot is, trekt de warmte ook naar andere ruimtes en zeker naar boven. De verwarming kan dus een stukje lager of zelfs een tijdje uit.

Open haard sfeer

Een open haard is naast een warmtebron en sfeermaker ook een onderdeel van je inrichting.

 

Schouw

Rondom een open haard zit bijna altijd een mooie schouw. Is die er niet, dan kan je ‘m laten maken in de stijl die bij jouw open haard past. Op de schouw kan je wat mooie dingen uitstallen, zoals een bijzondere foto of antieke klok. Houd wel even in de gaten hoe warm die plek wordt. De muur boven een schouw is ook vaak een hele mooie plek voor een grote spiegel. Hiermee creëer je een plek in huis die om meerdere redenen een warme en gezellige uitstraling heeft.

 

Inrichting

Eigenlijk is een open haard dus veel meer dan alleen een warmtebron en sfeermaker. Naast de extra sfeer door een open haard is het ook een stuk inrichting dat een centrale plek inneemt in de woonkamer. De open haard is de plek waar je al snel gaat zitten, met een goed boek bijvoorbeeld.

 

Meerwaarde

Niet iets waar je op dit moment meteen aan denkt, maar een open haard is absoluut een meerwaarde voor je huis. Mocht je je huis een keer willen verkopen, dan is jouw open haard voor veel potentiële kopers een pluspunt in vergelijking met andere woningen in de buurt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.