Sfeervol interieur

Een sfeervol interieur

Zeker als je net terugkomt van vakantie, merk je weer hoe belangrijk een sfeervol interieur is. In een vakantiewoning moet je dat vaak missen. Het is praktisch ingericht en hooguit staat er een zijden plantje of bloemetje op de tafel. Kom je echter weer in je eigen woning, dan geniet je direct weer van de persoonlijke sfeer in je interieur. Kun jij nog wel wat tips gebruiken op dit gebied? Mag het nog gezelliger en sfeervoller? Gebruik dan onderstaande handige adviezen.

Maak het niet te vol

Je zou misschien denken dat veel snuisterijen zorgen voor een sfeervol interieur. Dit is echter niet het geval. Je kunt veel fotolijstjes, kaarsjes, souvenirs, kussens en plaids in de ruimte plaatsen, maar een sfeervol interieur is hierdoor niet verzekerd. De kans is groot dat het juist rommelig en ongezellig wordt. Natuurlijk is decoratie belangrijk, maar hierbij geldt echt: less is more. Kies een aantal foto’s, kaarsen, souvenirs en dergelijke uit en geef die een mooi plekje. Rust is belangrijk. Kies ook voor een mix van oud en nieuw. Dat geeft al snel een bijzondere en fijne sfeer.

Maak het niet te vol

Probeer sfeer niet te forceren door het te vol te maken. Dat heeft een averechts effect.

Natuurlijke materialen voor een sfeervol interieur

We hebben het niet voor niets zo goed naar ons zin als we buiten zijn. Natuurlijke kleuren en materialen zijn goed voor mensen. We ontspannen hierdoor en ze hebben vaak een warme uitstraling. Kies daarom zeker voor natuurlijke materialen in je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten vloer. Ook rotan doet het meestal erg goed. Ook hierbij geldt: overdaad schaadt.Goede ve

Goede verlichting

Een gezellige sfeer is ook sterk afhankelijk van de verlichting. Kies je de verkeerde lampen of verlichting of zet je ze op de verkeerde plaats, dan mis je veel sfeer. Neem allereerst een goede basisverlichting. Die is belangrijk als je bij bepaalde werkzaamheden goed licht nodig hebt. Verder kies je voor sfeerverlichting op de juiste plekken. Heel handig kan ook de dimfunctie van lampen zijn. Dan kies je zelf op elk moment precies die sfeer waar je behoefte aan hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.